top of page

Procedura në detaje Infermierë

Faza e aplikimit

Gjatë fazës së aplikimit, ju do të kaloni në intervistën tuaj të parë me personin tuaj të kontaktit. Këtu bëjmë zgjedhjen për spitalet dhe institucionet.

Pasi të kemi vendosur për ju, ne do t'ju prezantojmë me partnerët dhe institucionet tona duke përdorur një profil dhe rekomandimin tonë personal për ju.


Partnerët tanë më pas vendosin nëse ju ofrohet një kontratë pune këtu.

Nëse është kështu, ju do të merrni një kontratë pune ku thuhet se keni nevojë për një licencë apo diplomë të njohur pjesërisht ose plotësisht në Gjermani.

Përveç kësaj, ju duhet të jeni në gjendje të zotëroni dhe provoni të paktën gjuhën gjermane B1.

Në hapin tjetër, ne do t'ju shpjegojmë se çfarë na nevojitet për këtë dhe si ju mbështesim.

Faza e njohjës

Për të marrë njohje të pjesshme ose të plotë të diplomës së huaj në Gjermani, një kërkesë për një vlerësim të ekuivalencës duhet të paraqitet në autoritetin kompetent.

Dokumentet e renditura më sipër kërkohen për këtë kërkesë.

Ju i bashkoni këto dokumente. Ne dorëzojmë aplikacionin dhe kontrollojmë nëse të gjitha shkarkimet e nevojshme janë së bashku.

Ne kujdesemi për pjesën tjetër.


Nëse ende nuk keni një çertifikim të gjuhës, ne do të jemi të lumtur të përmendim partnerët tanë të bashkëpunimit me të cilët kemi qenë në gjendje të kemi përvoja me cilësi të mirë.

Përgatitja e gjuhës është gjëja më e rëndësishme në rrugën drejt punës tuaj të re.

Faza e Vizës

Pasi të kemi marrë një njoftim nga autoriteti kompetent që profesioni juaj është njohur, ne tani mund të kujdesemi për çështjet e vizave dhe gjëra të tjera.


Ne do t'ju përgatisim në mënyrë optimale për takimin tuaj për vizë në ambasadën gjermane në Prishtinë.

Kështu që ne mund të garantojmë një përpunim të shpejtë dhe të përsosur të vizës suaj.

Mbërritja në Gjermani

Pas marrjes së vizës, ne do të kujdesemi për fluturimin dhe udhëtimin tuaj në Gjermani.

Sigurisht, ndërkohë ne jemi kujdesur për akomodimin tuaj dhe të gjitha çështjet e tjera në Gjermani.


Nëse duhet të ndiqni një kurs adaptimi sepse vetëm pjesërisht keni marrë njohjen tuaj, ne gjithashtu kemi organizuar një kurs këtu për t'u përgatitur për provimin tuaj përfundimtar. Kjo është falas për ju.


Ju mund të ndiqni një kurs gjermanisht deri në nivelin C1 në Gjermani falas. Kështu që ju mund të filloni jetën tuaj si një infermier dhe një punëtor shëndetësor i njohur në Gjermani pa ndonjë përpjekje shtesë.

Infermier/e të Përgjithshme

Profili i kandidatit:

Diplomë e shkollës së mesme ose shkollës së lartë mjekësore.

Të ketë të dhëne provimin shtetëror.

Mundësi për punësimin e kandidatëve me ose pa përvojë.

Njohja e gjuhës gjermane nuk ështe një kusht.

Kandidatët të cilët posedojnë certifikatë B1 të gjuhës dhe e kalojnë intervistën me punëdhënësit, kanë mundësi të punësohen brenda një muaji.

Qëndrim pozitiv dhe gadishmëri për t’u përshtatur me mjedisin dhe sfidat e reja.

Pagesa:


Paga brutto në lartësi prej 2300 euro gjatë periudhës para marrjes së diplomës. (gjat trainimit 'Anerkennung'

Paga bruto në lartësi prej 2500-3000 euro pas njohjes së diplomës

Puna jashtë orarit, ndërrimet e natës ose puna gjatë ditëve të festave nuk janë të përfshira në pagesë. Dhe paguhen me bonus.

Kandidatëve nuk ju merret asnjeher provizion për shërbimet e agjencionit ton ldpersonal medcare.

Infermier/e kirurgjikale

Infermier/e Intensive

Profili i kandidatit:

Diplomë e shkollës së mesme ose shkollës së lartë mjekësore.

Të ketë të dhëne provimin shtetëror.

Licencë pune e cila identifikon aktivitetin si infermiere kirurgjikale ose infermiere e kujdesit intensiv.

Mundësi për punësimin e kandidatëve me ose pa përvojë.

Njohja e gjuhës gjermane nuk ështe një kusht.

Kandidatët të cilët posedojnë certifikatë B1 të gjuhës dhe e kalojnë intervistën me punëdhënësit, kanë mundësi të punësohen brenda një muaji.

Qëndrim pozitiv dhe gadishmëri për t’u përshtatur me mjedisin dhe sfidat e reja.

Pagesa:


Paga brutto në lartësi prej 2300 euro gjatë periudhës para marrjes së diplomës. (gjat trainimit 'Anerkennung'

Paga bruto në lartësi prej 3000-3850 euro pas njohjes së diplomës

Puna jashtë orarit, ndërrimet e natës ose puna gjatë ditëve të festave nuk janë të përfshira në pagesë. Dhe paguhen me bonus.

Kandidatëve nuk ju merret asnjeher provizion për shërbimet e agjencionit ton ldpersonal medcare.

Ärzte

ldpersonal medcare është një kompani gjermane ndërmjetëse në partneritet me institucione publike dhe jo-publike të Gjermanisë,  duke bashkëpunuar ngushtë në përzgjedhjen, përgatitjen dhe realizimin e nostrifikimit të diplomës tuaj.

bottom of page